Skip to main content

Dokurealityen «Norske Truckers» har premiere 21. oktober på Viaplay

17 oktober 2024 - Sist oppdatert 21 oktober 2024

I Norske Truckers følger vi seks dedikerte lastebilsjåfører fra hele Norge, som har gjort mer enn bare et yrkesvalg – de har valgt en livsstil på veien. Serien gir et unikt innblikk  i hvordan de balanserer livet på hjul med familieliv, det sosiale liv og hva som driver dem til å elske jobben sin.

Med tung last og lange timer på både motorveier og smale fjell veier får seerne et unikt innblikk bak rattet. Publikum får se hvordan de håndterer daglige utfordringer som innebærer alt fra skiftende værforhold og krevende terreng, til logistikk og trange/tette tidsfrister. I serien kommer vi tett på sjåførene Bjørn Erik «Bernie» Bergan, Eirik «Viddatassen» Gjestmoen, Awet Haghos, Julianne Brox, June Bratsberg Strømsnes, Tiril Thengs.

Ved å følge deres hverdagsliv på veien får vi bli med på redningsoppdrag på isete veier i Nord-Norge og utfordringer på trange fjelloverganger. En av sjåførene vi følger i serien er Bjørn «Bernie» Bergan er stolt av sin medvirkning og mener det har vært en spennende prosess.  

– Det har vært veldig gøy å ha med et kamerateam gjennom hele prosessen av et transportoppdrag.  Vanligvis er det jo mennesker på avsendersiden og mottakersiden, mens selve transportetappen er det jo bare sjåføren som kjenner til. Gjennom Norske Truckers håper jeg folk får et bedre perspektiv på hva transport faktisk innebærer, sier Bjørn «Bernie» Bergan.

Programredaktør i Viaplay Jonas Møller er imponert over sjåførene og mener publikum har masse spennende i vente.

– Serien gir et unikt innblikk i livet til yrkessjåførene som har norske veier som sin arbeidsplass. I Norske Truckers feirer vi friheten, fellesskapet og eventyret som de norske veiene gir, sier Jonas Møller.

Norske Truckers har premiere på Viaplay mandag 21. oktober fra 00.00, og på TV3 20.30.

Kontakter

Sebastian Flaten

Pressekontakt