Legendeduo i kommentatorboksen

9 november 2023

Viaplay Vinter er endelig tilbake kommende helg. Utforrennet fra Zermatt-Cervina kommenteres av det som trolig er tidenes mest meritterte kommentatorpar: Kjetil André Aamodt og Kjetil Jansrud.

De to tidligere alpinkongene Kjetil André Aamodt og Kjetil Jansrud kan til sammen skryte av vanvittige fem OL-gull, fire OL-sølv, fire OL-bronse, seks VM-gull, seks VM-sølv, tre VM-bronse, 44 enkeltseire i verdenscupen, en sammenlagtseier i verdenscupen og 27 NM-titler.

Herrenes to utforrenn i Zermatt-Cervina blir sesongens første i den aller gjeveste fartsdisiplinen. Løypa som krysser grensen mellom Sveits og Italia er utrolig spektakulær. Startpunktet i Sveits er på hele 3720 meter over havet, verdenscupens høyeste. Utøverne skal så stupe 935 høydemeter ned den fire kilometer lange løypa, før målgang i italienske Cime Bianche, Cervinia.

Viaplay-kommentator, Kjetil André Aamodt, tror seerne får servert en svært spennende utforhelg fra en helt ny løype i verdenscupen:

– Aldri før har alpinsportens Formel 1 begynt sesongen så tidlig. Ved et av verdens mest ikoniske fjell, Matterhorn, blir det spektakulære omgivelser i en lang, krevende og ikke minst ny løype for utøverne. Duellen mellom Aleksander Aamodt Kilde og Marco Odermatt vil bli et høydepunkt. I fjor tok Kilde utforkula, men Odermatt tok VM-gullet. Sesongens første duell mellom dem kommer allerede til helgen!

Samtidig som herrene er i Sveits, skal kvinnene kjøre slalåm i Levi i nord-Finland. Her skal det også kjøres renn både lørdag og søndag. Sportssjef i Viaplay, Kristian Oma, tror seerne har mye å se frem til i sesongens første alpinhelg på Viaplay:

– Vi ser frem til det vi tror blir tidenes vintersesong på Viaplay og TV3. Uten OL og VM på programmet denne sesongen blir nok vårt avtrykk enda større, og vi merker i stadig større grad at seerne finner frem til våre plattformer. Og så er det jo en stor glede å kunne åpne med å servere herreutfor med tidenes mest meritterte kommentatorpar i boksen.

Utfor fra Zermatt-Cervina kommenteres av Kjetil André Aamodt og Kjetil Jansrud. Kvinnenes slalåm fra Levi kommenteres av Henrik Jonassen og Bjørnar Neteland. Reporter Tommy Barstein er på plass i Zermatt-Cervina, mens Kjetil Ånnevik rapporterer direkte fra Levi. 

Her ser du oversikt over helgens sendeskjema på Viaplay og TV3:

Lørdag 11. november
09.45: Viaplay Vinter-studio på TV3 og Viaplay
10.00: Slalåm 1. omgang, kvinner på TV3 og Viaplay
11.30: Utfor, menn på TV3 og Viaplay
13.00: Slalåm 2. omgang, kvinner på TV3 og Viaplay
14.00: Viaplay Vinter-studio på TV3 og Viaplay

Søndag 12. november
09.45: Viaplay Vinter-studio på TV3 og Viaplay
10.00: Slalåm 1. omgang, kvinner på TV3 og Viaplay
11.30: Utfor, menn på TV3 og Viaplay
13.00: Slalåm 2. omgang, kvinner på  TV3 og Viaplay
14.00: Viaplay Vinter-studio på TV3 og Viaplay

Kontakter

Sebastian Flaten

Pressekontakt