Viaplay sender Ryder Cup 2023 og Hovland blir sentral for Europalaget

26 september 2023

Viktor Hovland må ta ansvar, sier Joakim Mikkelsen, Viaplays golfkommentator, før Ryder Cup som spilles i Italia fredag 29. september til søndag 1. oktober. Viaplay og V Sport Golf sender hele 29 timer direkte fra den prestisjetunge turneringen.

Den norske superstjernen Viktor Hovland blir en svært viktig brikke for Team Europa når de møter Team USA i en av verdens mest kjente lagkonkurranser, tror Viaplays golfkommentator, Joakim Mikkelsen.

– Da Viktor debuterte i Ryder Cup-sammenheng i 2021 var det definitivt store forhåpninger til ham, men han var ikke forventet å ta noen lederrolle i laget. Etter alt han har oppnådd den siste tiden, er dette annerledes i år. Sammen med Jon Rahm og Rory McIlroy er Viktor en av lagets største kanoner, og for å overliste amerikanerne er nok Europa avhengig av at disse tre går foran og tar ansvar. Ikke bare i form av poeng på tavla, men også i form av ledelse i garderoben og ute på banen, sier Mikkelsen.

Team Europa stiller med hele tre skandinaver på laget i årets utgave. Vår egen Hovland får selskap av danske Nicolai Højgaard og det svenske stjerneskuddet Ludvig Åberg.

Ryder Cup spilles annethvert år og arrangeres annenhver gang av USA og Europa. I 2021 gikk det europeiske laget på det største tapet i historien. Men Mikkelsen tror det blir mye jevnere i år når Europa skal spille på hjemmebane.

Noe av det artigste med formatet i Ryder Cup er at absolutt alt kan skje. På papiret ser amerikanerne alltid sterke ut, og årets utgave er intet unntak. Når det er sagt så er styrkeforholdet mindre skjevt enn forrige Ryder cup. Europa er kjent for å være svært gode med hjemmefansen i ryggen, så dette tror jeg kan bli en svært jevnspilt og underholdende affære. Slik jeg ser det er det fullstendig åpent, avslutter Mikkelsen.

I tillegg til hovedturneringen sender Viaplay og V sport Golf også All Star-matchen, Junior Ryder Cup og åpningsseremonien direkte fra Marco Simone Golf and Country Club utenfor Roma.

Norske kommentatorer er Joakim Mikkelsen og Espen Kofstad. Reporter i Italia er Joakim Skogvold.

Slik sendes Ryder Cup på Viaplay:

Onsdag 27. september:
12.30-15.30: Viaplay/V Sport Golf: All Star Match

Torsdag 28. september:
10.30-13.30: Viaplay/V Sport Golf: Junior Ryder Cup
16.00-17.00:Viaplay/V Sport Golf: Åpningsseremoni

Fredag 29. september:
07.30-18.30: Viaplay/V Sport Golf: Fourball & Foursome

Lørdag 30. september:
07.30-18.30: Viaplay/V Sport Golf: Fourball & Foursome

Søndag 1. oktober:
11.30-18.00: Viaplay/V Sport Golf: Singlematcher

En featured Group-stream vil i tillegg være tilgjengelig på Viaplay fra fredag til søndag.

 

 

Kontakter

Sebastian Flaten

Pressekontakt