7 krimtips på Viaplay i påsken

21 mars 2023

I påskeferien er krim like tradisjonelt som godteri i påskeegget, og i år kan Viaplay virkelig servere krim-godbiter på skjermen. Så enten du skal nyte det siste av vinteren på fjellet, eller går for bypåske kan du kose deg med noen av tidenes beste britiske krimserier. 

Det ferskeste tilskuddet i krimkatalogen til Viaplay er den britiske tolkningen av den danske Viaplay-serien Forhøret. I Suspect møter vi veterandetektiven Danny som blir konfrontert med sitt verste mareritt, og med James Nesbitt i hovedrollen er man i trygge krimhender. 

Når Danny (James Nesbitt) blir kalt inn til likhuset for en tilsynelatende rutinesjekk av et selvmord, blir han møtt med synet av datteren sin, og selv om bevisene peker mot selvmord er han ikke i tvil om at hun har blitt drept. I jakten på sannheten blir han dratt inn i en verden av kriminalitet som er dypere og mørkere enn han noen gang kunne forestilt seg. 

Ikke til forvekskling fra overnevnte tittel, har Viaplay også den sadistiske thrilleren The Suspect. Aidan Turner imponerer i rollen som Joseph O’Loughlin, den utad samvittighetsfulle psykologen med en nylig parkinson-diagnose. 

Han er snart aktuell med en bok om sexarbeidere, og blir derfor kalt inn som ekspert når politiet finner liket til en mulig sexarbeider. Det er da O’Loughlins rykte begynner og slå sprekker, for er han egentlig en snill psykolog for kriminelle, eller studerer han dem for å gjennomføre egne onde planer? 

Dublin Murders er serien for ihugga krimelskere, og den psykologiske krimthrilleren er fullspekket med tvister og vendinger. Alt starter med funnet av en 13-år gammel jente i Dublins mørke skoger, og når etterforsker-doen Rob (Killian Scott) og Cassie (Sarah Greene) blir satt på saken blir eldre saker fort aktuelle igjen. 

Kritikerroste The Salisbury Poisonings er perfekt for seere på jakt etter en ekte krimgåte. Serien er basert på den sanne hendelsen i Salisbury for kun fem år siden, og dramatiserer den nasjonale nødsituasjonen etter Sergei Skripal og datteren hans blir funnet bevistløse på en parkbenk i sentrum. 

Sergei Skripal viser seg å være en russisk dobbeltagent og spion, og både han og datteren ble forgiftet med nevrotoksinet Novitjok. Flere tilfeldige mennesker ble også eksponert for nervegiften, og hvem er det egentlig som står bak angrepet? 

Eller gå ombord Vigil fra påskefjellet, ubåtthrilleren med Suranne Jones og Rose Leslie i hovedrollene. Det er verdt å nevne at serien var den mest sette i krimmens hjemland, England, da den kom på skjermen. Fullspekket med velkjente engelske fjes følger vi det skotske politiets etterforskning, etter et medlem av mannskapet blir funnet omkommet ombord. Nå er det også endelig blitt gitt grønt lys til innspilling av sesong to! 

Norske krimelskere flest er allerede godt kjent med Kurt Wallander som den skilte, middelaldrende politietterforskeren fra bøkene, filmene og ikke minst TV-serien. Og det er ikke uten grunn at Wallander er blitt en seerhit i påsken blant nordmenn. På Viaplay finnes nå både serien, flere av filmene og ikke minst en sikker krimvinner.

En annen sikker vinner i påsken er Agatha Christie, som har hatt norske krim-elskere rundt lillefingeren i en årrekke. Nå finner du Agatha Christie’s Miss Marple på Viaplay hvor du kan bli med amatørdetektiven Miss Jane Marple på hennes mange mordmysterier. 

For norske seere som ikke kan få nok av britisk krim, så har Viaplay enda flere krimtitler til påsken – deriblant Doc Martin, Shetland, Murder in Provence og Foyle’s War på Viaplay. 

De mer hjemmekjære seerne som liker god, nordisk krim kan kose seg med tre sesonger av Wisting, tre sesonger av den kritikerroste danske serien Den som dreper, tre sesonger av Forhøret, samt skjulte perler som Trom og Skjult av snø

Utvalgte krimtitler på Viaplay i påsken

Suspect (2022)
The Suspect (2022)
- Dublin Murders (2019)
The Salisbury Poisonings (2020)
Vigil (2021)
Wallander sesong 1-2 (2008)
- Wallander – Sveket (2014)
- Wallander - Den urolige mannen (2013)
- Wallander – Sorgfågeln (2013)
- Wallander – Savnet (2013)
- Wallander – Brannstifteren (2013)
- Wallander: Mordbrannen (2010)
- Wallander: Lekkasjen (2010)
- Wallander – Dødsengelen (2009)
Agatha Christie’s Miss Marple sesong 1-6 (2004)
Doc Martin sesong 1-7 (2004)
Shetland (2013)
Murder in Provence (2022)
Foyle’s War sesong 1-9 (2002)
Wisting sesong 1-3 (2019)
Den som dreper (2011)
Trom (2022)
Forhøret sesong 1-3 (2019)

 

 

Kontakter

Pia Styrmo Borghagen

Pressekontakt