Skip to main content

«Luksusfellen» er tilbake på Viaplay 11. september

4 september 2024

Hele Norges økonomieksperter er tilbake for å rydde opp i nordmenns økonomi, og denne sesongen er det høyere inntekter og høyere forbruk enn noen gang. Sesong 26 har premiere onsdag 11. september på Viaplay og TV3. 

Ifølge Hallgeir Kvadsheim får vi se mer luksus denne gangen, og spesielt på varer som dyre biler og klokker. Men som i tidligere sesonger følger Luksusfellen utviklingen i samfunnet, og det reflekterer Luksusfellens eldste deltaker. 

– Det er langt flere eldre som får inkassovarsler i dag enn tidligere. Det kan det være mange grunner til, men mange blir nok overrasket over en lavere pensjon enn forventet, forteller Hallgeir Kvadsheim. 

Dette er første sesong av Luksusfellen med en deltaker over 60 år. Hallgeir påpeker at dagens pensjonister er sprekere enn tidligere, og mange vil reise og leve mer, noe som ikke alltid er forenlig med en lavere inntekt. 

– Dette er en gruppe som vokser, og det reflekterer en utvikling i samfunnet som inkassoselskapene ser tendensene til nå, og det illustrerer et økende problem, sier han. 

Ekspert Lene Drange er også tilbake i sesong 26, og hun forteller at årets deltakere tjener mer enn tidligere, og noen over millionen. 

– Mange av deltakerne har blitt ofre for både høyere priser i matbutikken, og høyere renter. Dette er mennesker som tidligere har klart å redde inn et høyt forbruk med god inntekt, men når prisene stiger såpass mye så går det ikke lenger rundt, sier Lene Drange. 

Denne sesongen leies og eies det enda mer kostbare verdier enn tidligere.

– Det er en mye større gruppe i samfunnet som sliter økonomisk nå enn tidligere. Vi ser også at flere inngår leasingavtaler, da det ofte er enklere enn å ta opp et billån. Teslaer går ofte igjen, og det burde strammes inn på leasingavtaler, sier hun. 

Sesong 26. av Luksusfellen har premiere 11. september 00:00 på Viaplay, og 20:30 TV3. 

Årets programleder er Cecilie Tvetenstrand, Lene DrangeAhmed OsmanMagne Gundersen og Hallgeir Kvadsheim.

Kontakter

Pia Styrmo Borghagen

Pressekontakt