– Med Zucca på laget kan alt skje

8 mai 2024

Det sier Viaplays hockeyekspert Alexander Bonsaksen før hockey-VM som spilles i Tsjekkia 10.-26. mai. Regjerende mester Canada og vertsnasjon Tsjekkia er blant Mats Zuccarelllo og Norges motstandere i gruppespillet. Viaplay sender samtlige kamper fra mesterskapet.

 

Norge spiller sine kamper i gruppespillet i Praha, og i første kamp på åpningsdagen står Sveits på motsatt banehalvdel. I tillegg til Sveits møter landslaget Tsjekkia, Finland, Danmark, Canada, Østerrike og Storbritannia i gruppespillet.

Norges kanskje beste ishockeyspiller noensinne, Mats Zuccarello, har bestemt seg for å bli med i sitt første VM siden 2016. Det blir trolig tøft å komme seg til en kvartfinale, men med «Zucca» tilbake på laget er sjansene betydelig større, forteller Viaplays hockeyekspert Alexander Bonsaksen.

– Med Zucca og Thoresen som mentorer skal det bli veldig interessant å se de nye talentene i aksjon. Kan de blomstre enda mer med «gamlingene» ved sin side?, sier den tidligere landslagsstjernen.

Bonsaksen har Sverige og Canada som favoritter til å ta seg helt til VM-finalen i den tsjekkiske hovedstaden søndag 26. mai.

– Tre Kronor har tatt VM-gull hele 11 ganger, senest i 2018. De fem siste årene har de dratt tomhendt hjem uten noen medaljer, og jeg tror derfor vi vil se et sultent svensk lag i årets mesterskap sier Viaplay-eksperten.

Bonsaksen tar plass i Viaplays hockeystudio sammen med programleder Kjetil Ånnevik.

Jørgen Klem kommenterer Norges kamper, semifinalene og finalen sammen med Ole Eskild Dahlstrøm som ekspertkommentator. Dahlstrøm vil være både ekspertkommentator og studioekspert gjennom mesterskapet. Reporter i Tsjekkia er Tommy Barstein.

Samtlige kamper fra mesterskapet sendes på Viaplay. Norges kamper sendes på V sport 1 og TV3+, finalen sendes på TV3+.

I tillegg til Viaplay vil flesteparten av mesterskapets kamper også sendes på V sport-kanalene.

Slik sendes Norges kamper:

10. mai kl. 16.20: Sveits-Norge (Viaplay og V sport 1)

11. mai kl. 20.20: Norge-Tsjekkia (Viaplay og V sport 1)

13. mai kl. 16.20: Norge-Finland (Viaplay og V sport 1)

14. mai kl. 15.20: Danmark-Norge (Viaplay og V sport 1)

16. mai kl. 20.20: Canada-Norge (Viaplay og V sport 1)

19. mai kl. 15.20: Norge-Østerrike (Viaplay og TV3+)

20. mai kl. 14.20: Storbritannia-Norge (Viaplay og V sport 1)

Kontakter

Tore Søyland

Sports PR Manager