Viaplay ble prisvinner under seriekritikerprisen

28 september 2023

Under fjorårets prisutdeling gjorde Viaplay rent bord, og tok med seg tre av tre priser. I år var fem av ti nominasjoner knyttet til serier fra strømmetjenesten med Pørni som tok med seg pris for tredje året på rad. Nykommeren Arkitekten var også nominert som årets dramaserieNede sikret en nominasjon for årets komedie, som også kapret årets Gullrute. Under beste skuespiller var både Maria Austgulen fra Nede, og Mads Ousdal fra R.I.P Henry nominert. 

Pørni har allerede slått salgs- og seerrekorder på Viaplay og blitt godt tatt imot blant anmeldere. Henriette Steenstrup snappet også opp to av tre priser under fjorårets Seriekritikerpris-utdeling. Sesong tre tok igjen med seg prisen for årets komedie, og den tredje seriekritikerprisen på rad. 

– Det er jo et mål å holde kvaliteten på Pørni oppe i alle sesongene, og helst at hver sesong blir bedre enn forrige. Derfor er det er ubeskrivelig fint og inspirerende å få en så gjev klapp på skulderen for sesong tre når vi har vunnet tidligere. Og det dagen etter siste opptaksdag av sesong fire og fem. Den prisen her er til alle de ekstremt flinke filmarbeiderne og de nydelige skuespillerne som gjør Pørni til det det er, sier Henriette Steenstrup

Fire måneder etter at tredje sesong av suksesserien Pørni ble sluppet på Viaplay, bekreftet strømmetjenesten at det kommer mer. To nye sesonger er allerede spilt inn, og sesong fire har forventet premiere på Viaplay i 2024. 

I sesong tre av Pørni møtte vi igjen Middelthon-familien, hvor Pørni jobbet hardt for å holde på juletradisjonene – ett år etter søsteren Anne gikk bort. Familien, derimot, hadde andre planer - Hanna (Vivild Falk Berg) planla tur til Argentina, mens Sigrid hadde en identitetskrise (Ebba Jacobsen Öberg) og bestemte seg for å tilbringe julen med pappa, Pørnis eksmann Finn (Jan Gunnar Røise). I tillegg hadde både nevø Leo (Jon Ranes) og far Ole Johan (Nils Ole Oftebro) egne planer.

Tidligere har Pørni også vunnet Gullruten for «Beste TV-drama», i tillegg til at Steenstrup også ble belønnet med en Gullrute for «Beste skuespiller».

 

 

 

Kontakter

Pia Styrmo Borghagen

Pressekontakt