Ny Viaplay-dokumentar gir unikt innblikk i livet til Nicklas Bendtner

14 februar 2024

Nicklas Bendtner er en av Danmarks største og mest omtalte fotballspillere, men også en av de mest utskjelte spillerne i nyere tid. I en ny Viaplay-dokumentar regissert av Andreas Koefoed får man et unikt og ærlig innblikk i Bendters liv, både av og på fotballbanen. Dokumentaren er tilgjengelig på Viaplay nå. 

Mange kjenner navnet Nicklas Bendtner, men ikke alle kjenner historien til den velkjente og kontroversielle fotballspilleren. I denne nye dokumentarserien fortelles historien til den talentfulle Amager-gutten som siktet mot stjernene og hadde verden for sine føtter, men som samtidig gikk seg vill i den glamorøse fotballtilværelsen og følte seg sviktet av sine nærmeste.

Gjennom eksklusiv tilgang til hovedpersonen selv, familiemedlemmer, trenere og medspillere kommer vi tett på definerende øyeblikk i hans liv. Serien kryssklippes mellom nåtid og fortid. Vi følger Bendtners tøffe avskjed med fotballkarrieren og får tilbakeblikk fra fortiden og avgjørende episoder i livet. Det hele flettes sammen på sømløst vis, og man sitter igjen med en dypere forståelse av mennesket Nicklas Bendtner, og hvorfor ikke karrieren hans ble større enn den ble. 

– Jeg er oppriktig stolt av denne serien!  Det har vært en hard, men givende prosess og jeg ble meget rørt da jeg fikk se resultatet, sier Nicklas Bendtner selv.

Store navn som Morten Olsen, Ståle Solbakken, Daniel Agger, samt tidligere Arsenal-manager Arsène Wenger medvirker også i dokumentarserien. Det gjør også Nicklas egen mor, Joan Bendtner.

Det er Andreas Koefoed (The Lost Leonardo, Music For Black Pigeons) som har regissert filmen og han kan fortelle at han har vært fascinert av Bendter og hans historie helt siden han ble kjent. 

– Jeg har vært fascinert av Nicklas Bendter siden han kom frem i rampelyset som 16-åring, og jeg selv var midt i 20-årene. Han vekket noe i meg, og jeg har elsket å følge hans karriere. Hans direkte og avslappende væremåte, hans enorme talent og hans åpenbare feil. Jeg har ofte tenkt at han har alle sidene som mange unge menn har, bare i ekstra høy potens, sier Andreas Koefoed.

Videre forteller Koefoed at dette er en fortelling om et ungt menneske med et kjempetalent, som møtte en hard og kynisk fotballverden. Det er også en universell fortelling om å miste sin identitet og fotfeste, uten å vite om man noen gang lander på bena igjen. Dokumentarserien er skapt i tett samarbeid med journalist og forfatter Rune Skyum- Nielsen, som i 2019 skrev biografien Nicklas Bendtner – Begge sider. Boken ble nominert til årets internasjonale sportsbiografi og ble kalt en av de beste fotballbøkene på årevis.

Det er United ITV Studios Danmark som har produsert dokumentaren, og Louise Ellerbæk er utøvende produsent. Dokumentarserien Bendtner er tilgjengelig på Viaplay nå.

Kontakter

Sebastian Flaten

Pressekontakt