Premiere på King 21 på Viaplay 19.november– se første teaser

19 oktober 2023

Den 19. november er det premiere på Viaplay-serien King 21. Den episke dramaserien på seks episoder er basert på den sanne historien om Börje Salmings gjennombrudd i NHL, og reisen fra gruvesamfunnet i Kiruna i Sverige, til Toronto. Han spilles av stjerneskuddet Valter Skarsgård, og nå er den første teaseren her. 

I King 21 blir publikum tatt med til syttitallets NHL-sirkus da Börje Salming gjorde det ingen svenske hadde gjort før ham. Han slo seg inn i Canadas tøffeste liga, og ingenting kom gratis. Serien følger hans reise som en unggutt i Kiruna, via gjennombruddet i Brynäs, til hans internasjonale proffkarriere i Toronto Maple Leafs. Det er også et nostalgisk portrett av syttitallet, både i Sverige og Canada – en tid da hockey kunne være livsfarlig. 

Dramaserien har hatt stor innvirkning på Valter Skarsgårds (Funhouse, Lords of Chaos, Beck) personlige liv, og han hadde tidlig kontakt med Börje Salming under forberedelsene til rollen. 

– Börje var utrolig, og livsviktig for meg i dette prosjektet. Bare hvordan han var som person, hard på isen og en skikkelig vinnerskalle, men samtidig så snill og ydmyk privat. Den dynamikken var viktig for meg å bære med meg hele veien når jeg skulle spille ham. Den private delen av livet hans er kanskje også en side som ikke alle har sett før, sier Valter. 

– Gjennom hele prosjektet ble det tydelig hvor mye Börje betydde for så mange mennesker. Fra det første møtet til begravelsen hans ble jeg minnet på hans storhet. Nå ser jeg frem til premieren, og håper publikum blir like fascinert av Börje og hans liv som jeg ble, sier Valter Skarsgård. 

King 21 er også en kjærlighetshistorie, om den betingelsesløse kjærligheten mellom Börje og Margitta (Hedda Stjernstedt), som blir med ham til Toronto. Der kastes hun inn i en ny verden med uskrevne regler og forventninger knyttet til å være gift med en NHL-spiller.

Serien er spilt inn i Sverige, Canada og Mexico. Den bygger på en idé fra regissøren Amir Chamdin (Parisan, Cornelis). Manusforfatter er Martin Bengtsson, og produsent er Johanna Wennerberg fra Warner Bros. Ansvarlig produsent i Viaplay Group er Sara Askelöf. På rollelisten finner vi også blant annet Jason Priestly (Private Eyes, Beverly Hills 90210), Pelle Holmström (Partisan) og Oscar Skagerberg (Med is i magen, The Last Kingdom

Viaplay-serien består av seks episoder, og har premiere 19. november på Viaplay. Last ned den første teaseren her. 

 

Kontakter

Pia Styrmo Borghagen

Pressekontakt