På søndag 19. november har «King 21» premiere på Viaplay

17 november 2023

Førstkommende søndag er det premiere på Viaplay-serien King 21. Den storslåtte dramaserien er basert på den sanne historien til den legendariske hockeyspilleren Börje Salming. Serien følger hans gjennombrudd i NHL, og reisen fra gruvesamfunnet i Kiruna i Sverige, til Toronto.  

I serien King 21 blir publikum tatt med til syttitallets NHL-sirkus da Börje Salming gjorde det ingen svenske hadde gjort før ham. Han slo seg inn i verdens tøffeste liga, og ingenting kom gratis. Her følger vi hans reise som en unggutt i Kiruna, via gjennombruddet i Brynäs, til hans internasjonale proffkarriere i Toronto Maple Leafs. Det er også et nostalgisk portrett av syttitallet, både i Sverige og Canada – en tid da hockey kunne være livsfarlig.

Dramaserien har hatt stor innvirkning på Valter Skarsgårds (Funhouse, Lords of Chaos, Beck) personlige liv, og han hadde tidlig kontakt med Börje Salming under forberedelsene til rollen. Börje Salming led den siste tiden av den uhelbredelige nervesykdommen ALS og døde 71 år gammel i 2022.

– Börje var utrolig, og livsviktig for meg i dette prosjektet. Bare hvordan han var som person, hard på isen og en skikkelig vinnerskalle, men samtidig så snill og ydmyk privat. Den dynamikken var viktig for meg å bære med meg hele veien når jeg skulle spille ham. Den private delen av livet hans er kanskje også en side som ikke alle har sett før, sier Valter.

– Gjennom hele prosjektet ble det tydelig hvor mye Börje betydde for så mange mennesker. Fra det første møtet til begravelsen hans ble jeg minnet på hans storhet. Nå ser jeg frem til premieren, og håper publikum blir like fascinert av Börje og hans liv som jeg ble, sier Valter Skarsgård.

King 21 er også en kjærlighetshistorie, om den betingelsesløse kjærligheten mellom Börje og Margitta (Hedda Stjernstedt), som blir med ham til Toronto. Der kastes hun inn i en ny verden med uskrevne regler og forventninger knyttet til å være gift med en NHL-spiller. Serien har en imponerende rolleliste med blant annet Jason Priestely (Private Eyes, Beverly Hills 90210), Pelle Holmström (Partisan) og Oscar Skagerberg (Med is i magen, The Last Kingdom).

Serien er spilt inn i Sverige, Canada og Mexico. Den bygger på en idé fra regissøren Amir Chamdin (Parisan, Cornelis). Manusforfatter er Martin Bengtsson, og produsent er Johanna Wennerberg fra Warner Bros. Ansvarlig produsent i Viaplay Group er Sara Askelöf. Viaplay-serien består av seks episoder, og har premiere førstkommende søndag 19. november på Viaplay. Last ned promo nederst i saken.

Kontakter

Sebastian Flaten

Pressekontakt