Sesongstart for Formel 1 på Viaplay

28 februar 2024

Endelig er det duket for en ny sesong med Formel 1 på Viaplay. Årets sesong starter i Bahrain lørdag 2. mars, og allerede torsdag ser du treningene på Viaplay og V sport 1. 

Fjorårets Formel 1-sesong bød på både nervepirrende øyeblikk og spektakulære prestasjoner, og endelig er bilene nå tilbake på asfalten for å skape nye minneverdige øyeblikk.  I 2023 var det Max Verstappen som gikk av med seieren og tok sitt tredje verdensmesterskap. I forkant av årets sesong er det flere som stiller seg spørsmålet om noen vil kunne ta innersvingen og finte han av tronen.

Viaplays kommentator Atle Gulbrandsen er spent på å ta fatt på en ny sesong, og mener det er flere sentrale spørsmål før sesongstart:

– Det er alltid stor spenning knyttet til sesongstarten i Formel 1. Vil Red Bull og Max Verstappen være like overlegne som i fjor, eller har de andre teamene nærmet seg? Hvordan blir det for Lewis Hamilton å kjøre et siste år for Mercedes nå som vi vet han skal til Ferrari neste år? Er det noen som kan overraske?

Gulbrandsen trekker frem regelendringene fra 2022, og tror flere av lagene nå har hatt tid til å tilpasse seg disse:

– Personlig tror jeg det blir jevnere i år enn i fjor, for nå har alle teamene fått noen år på seg siden de store regelendringene kom i 2022. Det er ingen tvil om at det var Red Bull som knakk koden først, men nå kan det hende de andre teamene har tatt igjen forspranget til Red Bull, sier Atle Gulbrandsen.

I tillegg til spenningen i Formel 1 kan norske fans også glede seg over å følge Dennis Hauger i Formel 2 og Martinius Stenshorne i Formel 3. Begge to har fått stor oppmerksomhet av eksperter i både inn og utland.  Med både Hauger og Stenshorne som håpefulle utøvere får vi en ekstra dimensjon av spenning for norske motorsportentusiaster.

Også sportssjef i Viaplay, Kristian Oma, er svært entusiastisk før årets sesong og gleder seg til å gi publikum timer med fartfylt spenning:

– Dette er en av grunnsteinene i vår sportssatsing, og vi legger veldig mye i å presentere dette så moderne, pirrende og engasjerende som mulig. Og så er vi også klassiske nordmenn, og derfor blir det også stort søkelys på våre to norske førere i sesongen som kommer. Så lenge drømmen lever for dem, skal også vi være med på veien!

Slik ser du sesongstarten på Viaplay og V sport 1: 

Torsdag 29.2:
08.55: Trening F3 (V sport 1 og Viaplay).
10.05: Trening F2 (V sport1 og Viaplay).
12.25: Trening 1 F1 (V sport 1 og Viaplay).
13.55: Kvalifisering F3 (V sport 1 og Viaplay).
14.50: Kvalifisering F2 (V sport 1 og Viaplay).
15.55: Trening 2 F1 (V sport 1 og Viaplay). 

Fredag 1.3: 
11.10: Sprint F3 (V sport 1 og Viaplay). 
13.25: Trening 3 F1 (V sport 1 og Viaplay). 
14.40: Studio F2 (V sport 1 og Viaplay). 
16.30: Studio F1 kvalik (V sport 1 og Viaplay).

Lørdag 2.3:
09.35: Studio F3 (V sport 1 og Viaplay).
10.55: Studio F2 (V sport 1 og Viaplay).
15.00: Studio F1 (V sport 1 og Viaplay).

Kontakter

Sebastian Flaten

Pressekontakt