Slik blir høsten på Viaplay

29 august 2022

Viaplay samler noen av landets største stjerner til høstens meny av originalt innhold på strømmetjenesten. Det er bare å glede seg til sesong 3 av Pørni med Henriette Steenstrup, Viaplays første norske spillefilm, Gulltransporten med Jon Øigarden, Sven Nordin og Axel Bøyum – og mye, mye mer. Også en rekke sterke reality-serier får premiere i høst, slik som en rykende fersk sesong av Robinsonekspedisjonen, og det helt nye konseptet MasterChef - unge talenter.

I løpet av høstsesongen 2022 blir seerne kjent med en rekke store dramasatsninger på Viaplay. I Nede spiller Maria Austgulen hovedrollen som Fanny. Hun er en ung kvinne som lever et vanlig byliv, men som etter en kveld på byen får livet snudd opp ned i en trafikkulykke. Fanny blir lam fra livet og ned, mens hennes beste venn Kurt blir drept. Nede har allerede mottatt svært gode kritikker og hadde premiere på Viaplay 21. august.

Fenris er en annen storsatsning på Viaplay denne høsten. I krimserien møter seerne biologen Emma Salomonsen (Ida Elise Broch). Hun har en fornemmelse av at alt ikke er som det skal være med faren sin, og reiser hjem til den lille bygda ved svenskegrensen. Der får du hun bekreftet sine anelser. Faren, den omdiskuterte ulveforskeren Marius Stenhammar (Magnus Krepper), har havnet i store vanskeligheter. Når Emmas far også forsvinner sporløst, etter å ha hintet om at han bærer på en hemmelighet, må Emma finne ut av hva som egentlig har skjedd. Fenris består av seks episoder på 45 minutter og premieren annonseres i løpet av kort tid. 

Serieskaper Henriette Steenstrup er tilbake med tredje sesong av publikumsfavoritten Pørni. Mange venter spent på hvordan det går med den alltid travle alenemoren Pernille Middelthon. I sesongen får vi blant annet bli med familien Middelthon på julefeiring. Som vanlig går det opp og ned med Pørnis kjærlighetsliv, og det oppstår følelser med «Kripos-Kenneth», spilt av Oddgeir Thune – kjent fra Viaplay-serien Made in Oslo. Pørni får premiere i desember, og eksakt dato kommuniseres senere. 

9. april 1940 okkuperer tyske soldater Norge. I hovedstaden har de tre mål: Kongen, regjeringen og den norske gullbeholdningen. Viaplays originalproduksjon Gulltransporten er en film om en uvanlig gjeng med motstandshelter som i all hemmelighet reddet den norske gullbeholdningen med tyske soldater og bombefly hakk i hæl. Jon Øigarden (Exit) spiller stortingssekretæren Fredrik Haslund – som ble satt til å lede den farlige ekspedisjonen. I løpet av noen kaotiske timer på okkupasjonsdagen satte han sammen et ganske tilfeldig knippe mennesker som ikke hadde militærtrening. Alle skulle snart begi seg ut på en hasardiøs reise som ble helt avgjørende for Norge som nasjon. Gulltransporten er Viaplays første norske spillefilm, og kan i tillegg til Øigarden by på noen av Norges beste skuespillere, deriblant Sven Nordin, Axel Bøyum og Ida Elise Broch. Filmen kommer på strømmetjenesten mot slutten av året.

Det er klart for beintøffe konkurranser, hard overlevelse og komplekse sosiale valg når Robinsonekspedisjonen er tilbake på Viaplay 5. september. I år finner ekspedisjonen for første gang sted på en øy i Malaysia, og 20 håpefulle deltakere er klare for å ta fatt på Norges råeste eventyr. Ekspedisjonen ledes som sist av skuespiller og treningsprofil Silje Torp.

I MasterChef - unge talenter skal vi kåre det beste unge kokketalentet i Norge. Vi skal finne unge kokkespirer med en lidenskap, kreativitet, dyktighet og en kjærlighet til mat som gjør han eller henne til en sann «MasterChef». 12 unge kokkespirer mellom 14 og 17 år, som har til felles at de deler en lidenskap for mat, samles til en uforglemmelig og lærerik kamp rundt grytene. Hos alle lever det en drøm om å nå til topps i kampen om MasterChef-tittelen. Gjennom tidvis ambisiøse og tøffe individuelle oppgaver, og teamutfordringer, må våre amatørkokker kjempe seg frem. De vil bli oppmuntret, men ikke minst bedømt, av mesterkokk Kjartan Skjelde og kjøkkensjef på Credo restaurant i Trondheim, Live Krangnes Edvardsen. Etter hvert som resultatene bedømmes blir de færre og færre, inntil vi står igjen med en vinner som blir nasjonens MasterChef.

Programlederne Julie Strømsvåg, Kjetil André Aamodt og Triana Iglesias ønsker velkommen til en ny, actionspekket sesong av Fangene på fortet. Sammen skal de guide 48 norske kjendiser gjennom knalltøffe utfordringer. En rykende fersk sesong av Fangene på fortet, den 12. i rekken, er spilt inn på legendariske Fort Boyard i Frankrike. Kjendisdeltagerne har helt ulik bakgrunn og alder, og de mikses sammen i ulike lag. Hvem klarer å samarbeide om å løse vanskelige oppgaver og bli sittende igjen med flest mulig nøkler? Gjør klar for masse action, nerver og sterke følelser når Fangene på fortet kommer rett over nyttår.

POWERWOMEN Norge er en serie om fem sterke, driftige foregangskvinner på hver sine felt -  Anita Krohn Traaseth, Ingeborg Heldal, Isabelle Ringnes, Iman Meskini, og Leah Behn. Vi følger disse fem kule kvinnene i deres liv og virke, i hverdagen, på fest og i hjemmets private sfære. Vi er med på jobbmøter, i styrerommet, familietreff, bursdagsfeiringer, toppmøter, når insta-feeden oppdateres og bak kamera når Tik-Tok-videoer lages, på venninnetreff og på vafler hos mamma. Vi følger kvinnenes blikk på verden og kjenner verdens blikk på dem. Noen er godt etablerte og med masse erfaring i bagasjen, andre er på vei inn i en voksenverden som virker både skremmende og forlokkende. Dette er serie om bobler over av engasjement, mot, positivitet og alt livet har å by på av opp- og nedturer. Den aller første sesongen av POWERWOMEN Norge har premiere på Viaplay i løpet av høsten.

I sesong 8 av Eventyrlig oppussing er Halvor Bakke tilbake med sitt faste team; møbelsnekker Ole Rosén-Lystrup og tømrer Torkel Gjerset, hvor de utforsker nye spektakulære steder i Norge som du aldri har sett maken til. Fra Orrestranda på Jæren i sør og helt opp til Bugøynes i nord gir gutta deg tips til unike og kreative løsninger med imponerende resultat. Vedheis, smart levegg, vippetrapp og nedfellbart bord med TV er alle stikkord som gir en smakebit av hva som er i vente. Med fokus på samhold, gode råd og fantastiske utflukter er det umulig å ikke la seg sjarmere – og ikke minst inspirere! Det er bare å glede seg til premieren på Viaplay 29. september.

Publikum blir aldri lei av Luksusfellen. Onsdag 31. august er økonomi-ekspertene tilbake på Viaplay med en ny sesong fylt med spennende deltagere og problemstillinger. Over 30 millioner kroner har programlederne spart deltagerne for gjennom de 23 foregående sesongene. Også i sesong 24 av Luksusfellen får seerne møte deltagere med store økonomiske problemer. I første program får vi bli med Hallgeir Kvadsheim og Lene Drange når de reiser til London for å møte kvinnen som ble lurt av Tinder-svindleren, Cecilie Fjellhøy.

Dokumentaren VEGG VEGG VEGG følger Norges største popstjerner tett og uten filter i to innholdsrike år mens de planlegger sine «immersive show» for 100 publikummere i Skien. Samtidig har de lagt ut 110.000 konsertbilletter til Oslo Spektrum. Alt høres bra ut, men bak veggene i Skien er ikke alt som det skal. Konsertene som skulle være en gave til fansen og en kreativ oppvåking etter 20 år som artister, ender nesten med å koste Chriag og Magdi karrieren og vennskapet. Og alt skjer mens kamera ruller. Den kritikerroste dokumentaren om Norges største popstjerner er tilgjengelig eksklusivt på Viaplay nå.

Den korteste veien til mål er ikke alltid den retteste linjen. Det vet den 28 år gamle alpinisten Henrik Kristoffersen alt om. Han har alltid gått egne veier i jakten på suksess - det er slik han har blitt en av verdens beste alpinister. Samtidig er det konflikter og mange kontroverser rundt idrettsstjernen; “vinnerskalle” sier noen, “bortskjemt drittunge” sier andre. Alle har en mening om Henrik og valgene han tar for å bli verdens beste, og presset på å leve opp til forventningene er til tider overveldende. I fjor sikret Viaplay eksklusiv tilgang til den omstridte alpinisten og teamet hans i dét de skulle i gang med ny sesong i et fartsfylt skisirkus hvor hundredeler skiller fiasko fra suksess. For første gang vil vi nå gi det norske folk et rått og ærlig innblikk i livet til den kompromissløse outsideren, som aldri pakker inn det han mener eller skyr konflikter med de rundt seg i jakten på perfeksjon. Viaplays dokumentar Outsideren Henrik kommer senere i år. 

I «true crime»-serien Norske Krimsaker blir flere av Norges mest omtalte drapssaker og forbrytelser belyst fra nye sider. 14. september har sesong 4 premiere på Viaplay med fem uhyre spennende episoder. Dokumentarserien forteller historien om noen av Norges aller mest kjente krimsaker. Gjennom de som sto saken nærmest gir serien et nytt innblikk i etterforskningsarbeidet og jakten på en gjerningsperson. Hva skjedde egentlig? I denne sesongen blir seerne blant annet tatt med på et dypdykk av den mye omtalte Birgitte-saken, drapet på 12 år gamle Kristin Juel Johannessen og den rystende kidnappingen av gallerieier og mangemillionær Reidar Osen.

Filmen om Hilma af Klint er stjerneregissør Lasse Hallströms hjerteprosjekt og Viaplays internasjonale storsatsning. Hilma af Klint (1862-1944) var en pioner innen abstrakt kunst som først er blitt anerkjent, feiret og anerkjent som et feministisk ikon etter hennes død. Hun ble født i Stockholm og utviklet et abstrakt billedspråk allerede i 1906 – lenge før de mannlige kunstnerne som lenge har vært ansett som forløperne til abstrakt kunst på 1900-tallet. Og Lasse holder familien tett da hans kone, Hollywood-stjernen Lena Olin, og parets datter Tora Hallström deler hovedrollen som Hilma af Klint i forskjellige aldre. Hilma har premiere på Viaplay 18. november.

Viaplays kommende dramaserie Drømmeren – Karen Blixen blir til er valgt til hovedkategorien i Canneseries 2022 som første danske produksjon noensinne. Connie Nielsen spiller hovedrollen i serien som som har premiere på Viaplay i høst. Etter 17 år i Kenya flyttet Karen Blixen tilbake til barndomshjemmet Rungstedlund i 1931. Hun har mistet alt; kjærlighet, penger, helsen og hjemmet sitt. Foran henne venter et liv på familiens premisser. Vi følger Karen når hun gjenvinner livsviljen og tar opp ungdommens forfatterdrømmer som en vei til personlig og økonomisk frihet. Drømmeren – Karen Blixen blir til består av seks episoder og har premiere på Viaplay i 2022.

Tredje og siste sesong av Lars von Triers legendariske TV-serie RIKET EXODUS har premiere på Viaplay 9. oktober. Med RIKET EXODUS fortsetter og avslutter Lars von Trier sin internasjonalt kjente kultserieklassiker fra 90-tallet: grøsserhistorien om sykehuset der ondskapen har fått fotfeste og legevitenskapen har sin daglige kamp med seg selv, med svenskene og det overnaturlige og uforklarlige i en blanding av skrekk, gru og latter. Serien som er valgt ut både til filmfestivalen i Cannes og i Toronto, kan by på et rollegalleri fra øverste hylle: Bodil Jørgensen, Mikael Persbrandt, Lars Mikkelsen, Ghita Nørby, Søren Pilmark, Alexander Skarsgård og mange flere.

Meningen med livet er en varm, men samtidig mørk og humoristisk dramakomedie om søstrene Alva (Celie Sparre) og Ellen (Helena af Sandeberg) og deres familier. Alva, som er sammen med Nico (Hannes Fohlin), vil ikke noe annet enn å bli mamma, problemet er bare at det ikke går. Ellen vil ikke noe annet enn å unngå å være mor, men hun har allerede tre barn sammen med ektemannen Alex (Ulf Stenberg) Serien tar for seg femininitetens kompleksitet, med ambivalensen overfor rollen som mor eller hva som skjer med en kvinnes selvrespekt hvis hun er infertil.

David Tennant spiller Alexander Litvinenko, den russiske eks-KGB-offiseren som ble myrdet med radioaktivt polonium i London. Forgiftningen utløste en av de mest komplekse og farligste etterforskningene i Londons politihistorie. Dramaserien Litvinenko følger de to politimennene som blir kalt til sykehuset der den russiske dissidenten hevder at han er blitt forgiftet på direkte ordre av Vladimir Putin. Serien får premiere på Viaplay i løpet av høsten.

 

Viaplay Group AB (publ) er den internasjonale strømmeutfordreren. Vår strømmetjeneste Viaplay finnes i alle nordiske og baltiske land, Polen, USA og Nederland. Vi ekspanderer raskt med lansering i Storbritannia i løpet av 2022, tett etterfulgt av Canada, Tyskland, Østerrike og Sveits i 2023. Viaplay vil ha tilstedeværelse i minst 23 land ved utgangen av 2023. Dette inkluderer minst fem partnermarkeder for selskapets innholdskonsept, Viaplay Select. Hver dag underholder vi millioner av kunder med vårt unike tilbud av innhold, som inkluderer kritikerroste Viaplay Originals og  et enormt utvalg av direktesendt sport. Gjennom TV-kanaler, radiostasjoner og produksjonsselskaper har vi som målsetting å formidle historier, berøre mennesker og utvide perspektiver. Viaplay Group er børsnotert på Nasdaq Stockholm (‘VPLAY B’).

Kontakter

Øyvind Skogrand

Pressekontakt