Slik blir VM i ishockey på Viaplay

10 mai 2023

12.-28. mai er det klart for VM i ishockey i Finland og Latvia. Canada og Tsjekkia er blant Norges motstandere i gruppespillet. Viaplay sender samtlige kamper fra mesterskapet.

Norge spiller sine kamper i gruppespillet i Riga, og i første kamp står Kasakhstan på motsatt banehalvdel, en kamp som bør vinnes dersom det norske laget sikter mot å ta seg videre i turneringen.

I tillegg til Kasakhstan møter landslaget Canada, Tsjekkia, Sveits, Slovakia, Latvia og Slovenia i gruppespillet. En kvartfinale kan bli svært vanskelig å kvalifisere seg til, og Viaplays hockeyekspert Alexander Bonsaksen er spent på hvordan det unge norske laget vil prestere i turneringen.

- Vi står foran et veldig spennende VM sett med norske øyne, der «nye» Norge skal presentere seg. Vi har sjelden sett et så ungt norsk lag, så det skal bli utrolig spennende å se hvordan den nye trenerstaben mønstrer denne troppen, sier Bonsaksen.

Bonsaksen tror det blir en av våre naboer som går hele veien.

- 28. mai skal VM-tittelen deles ut: Får vi en ny folkefest i Finland, eller er det Sverige som skal stikke av med gullet i år?

Bonsaksen tar plass i Viaplays hockeystudio sammen med programleder Pål Gordon Nilsen, og til Norges åpningskamp vil også tidligere landslagstrener Petter Thoresen være med i studio. Jørgen Klem vil kommentere Norges kamper med den tidligere stjernen Ole Eskild Dahlstrøm som sidekommentator. Semifinaler og finaler kommenteres av Klem og Bonsaksen.

Samtlige kamper fra mesterskapet sendes på Viaplay, og Norges kamper, to av kvartfinalene og begge semifinalene sendes også på TV3+. Finalen sendes på TV3. I tillegg vil mange av mesterskapets kamper sendes på V sport-kanalene.

Mesterskapet åpnes 12. mai med godbiten Finland-USA på Viaplay og V sport 1.

Slik sendes Norges kamper:

13/5 kl. 15.20: Norge-Kasakhstan (Viaplay og TV3+)
14/5 kl. 15.20: Norge-Sveits (Viaplay og TV3+)
16/5 kl. 15.20: Slovenia-Norge (Viaplay og TV3+)
17/5 kl. 15.20: Latvia-Norge (Viaplay og TV3+)
20/5 kl. 11.20: Norge-Tsjekkia (Viaplay og TV3+)
22/5 kl. 15.20: Canada-Norge (Viaplay og TV3+)
23/5 kl. 11.20: Slovakia-Norge (Viaplay og TV3+)

Kontakter

Thomas Horni

Sports PR Project Manager, Norge