Suksess for håndballjentene og Viaplay

13 desember 2023

Rekordmange nordmenn fikk med seg håndballjentenes revansj mot Nederland i kvartfinalen. 

Etter tapet mot Frankrike, fikk de norske håndballjentene reist seg foran en stappfull Trondheim spektrum. På hjemmebane og lineær TV hadde kampen et snitt på 602 000 seere, og på det meste tittet hele 737 000 nordmenn innom da landslaget spilte seg til en plass i semifinalen. 

Selv om det ble litt rot fra de norske jentene, og ikke minst tellefeil i sekretariatet, ble det endelige resultatet 30 – 23 til Norge. Den overlegne seieren betyr nok en ny seerrekord under årets mesterskap for Viaplay. Det blir også årets tredje mest sette sending blant kommersielle kanaler, med 71 prosent kommersiell andel under selve kvartfinalen, og en andel på 41,5 prosent gjennom tirsdagen for Viaplay.

– ­Jentene fortsetter klatringen mot millionen, og det er også et forventet scenario når vi har kommet så langt ut i mesterskapet. Vårt meget dedikerte Viaplay-team følger nå etter håndballjentene og forflytter seg fra Trondheim til Herning. Og så håper vi resultatene i kveld ender opp med at vi får en pirrende naboduell mot Danmark fredag kveld, sier Kristian Oma, sportssjef i Viaplay.

Kveldens kvartfinale mellom Danmark og Montenegro avgjør hvem Norge møter i semifinalen på fredag, hvor det ligger an til et skandinavisk toppoppgjør, og enda høyere seertall for Viaplay. 

Kontakter

Pia Styrmo Borghagen

Pressekontakt