Viaplay lager stjernespekket norsk filmtrilogi

22 september 2022

Viaplay fortsetter sin storsatsing på norske produksjoner og samarbeider med produksjonsselskapet Motlys og filmdistributøren Arthaus om den stjernespekkede filmtrilogien Sex Drømmer Kjærlighet av Dag Johan Haugerud. Alle tre filmene har forventet premiere i 2024.

Filmtrilogien Sex Drømmer Kjærlighet, består av tre løst sammenhengende dramakomedier som tematiserer seksualitet, lengsel og drømmer på ulike måter i dagens Oslo.

Produksjonsselskapet Motlys har nettopp startet innspillingen av Kjærlighet i Oslo. De to neste filmene, Drømmer og Sex, går i opptak senere i høst og til våren.

Kjærlighet skildrer legen Marianne (Andrea Bræin Hovig), en kvinne i midten av 40-årene som ikke har noe ønske om et fast forhold. Da hennes sykepleierkollega Tor (Tayo Cittadella Jacobsen) forteller om hvordan tilfeldige møter med menn iblant kan føre til givende og uforpliktende sex, merker hun hvordan dette er akkurat hva hun har ønsket seg.

De tre filmene ønsker å føre ulike samtaler om seksualitet med utgangspunkt i spørsmål som de fleste har; enten det er i forhold til egen kropp, lyster og behov, normer og forventninger knyttet til samliv, forelskelse og utroskap.

Bak trilogien står manusforfatter og regissør Dag Johan Haugerud, som tidligere har skrevet og regissert prisvinnende filmer som Som du ser meg og Barn. Han har også høstet stor anerkjennelse internasjonalt for prosjektene sine. Haugerud er spesielt kjent for å behandle alvorlige tema med sin særegne og humoristiske signatur. 

– Vi navigerer i et landskap der vi gjennom ulike medier oppfordres til å anerkjenne og bejae våre ulike drifter og behov, samtidig som det å velge andre måter å leve ut sin seksualitet på, framstår som et radikalt og krevende brudd med konvensjoner og tradisjonelle verdier. Dette er noe de tre filmene, som alle har en skeiv fellesnevner, ønsker å diskutere på ulike måter, forteller Haugerud.

I tillegg til nevnte Hovig og Jacbosen, spiller blant annet Thomas GullestadLars Jacob HolmMarte EngebrigtsenMarian Saastad Ottesen og Morten Svartveit Kjærlighet.

– Jeg føler meg veldig hjemme i Dag Johan Haugeruds univers, og lengter alltid tilbake inn i det. Jeg ser enormt mye fram til å arbeide med karakteren Marianne. Hun er et menneske som hele tiden stiller seg selv spørsmålet om det går an å leve på en annen måte enn hva samfunnet forventer. Går det an å lengte etter en kjærlighet som ikke forplikter, spør Andrea Bræin Hovig, som spiller en av hovedrollene i Kjærlighet.

Med Sex Drømmer Kjærlighet fortsetter Viaplay samarbeidet med Motlys og Arthaus, der ambisjonen er å få det beste ut av to verdener – kino og strømming. Filmene skal i tur og orden vises først på kino, og vil deretter vises eksklusivt på Viaplay.

– Viaplay skal være best på kvalitet og med denne trilogien viser vi hvor stort vi satser på de sterkeste historiene og talentene. Dag Johan Haugerud er en modig historieforteller som evner å fortelle både hjertevarme og komplekse historier med en tematikk relevant for oss alle. Vi gleder oss til at nye seere skal få oppdage Dag Johan sine univers, og har store forventninger til at Sex Drømmer Kjærlighet skal begeistre våre seere både nasjonalt og internasjonalt. Vi er også veldig glade for å kunne fortsette det gode samarbeidet med Motlys og Arthaus, sier dramasjef i Viaplay Group Norge, Tanya Nanette Badendyck.

Produsenter bak filmene er Yngve Sæther og Hege Hauff Hvattum i produksjonsselskapet Motlys. Kari Moen Kristiansen er ansvarlig produsent i Viaplay Group.

– Vi er veldig glade for å samarbeide med Viaplay og Arthaus om Sex Drømmer Kjærlighet. Dette er et nybrottsarbeid og et unikt prosjekt som vi håper mange vil oppdage, enten på kino eller strømming. Dag Johan Haugerud skiller seg ut som filmskaper med et sjeldent skarpt, varmt og nyansert blikk på oss vanlige, komiske og feilbarlige mennesker, sier Hvattum og Sæther. 

Filmene lages i samarbeid med Norsk Filminstitutt, Viaplay Group, Nordisk Film & TV Fond, Oslo Filmfond og filmdistributøren Arthaus.

Alle filmene i trilogien Sex Drømmer Kjærlighet har forventet premiere i 2024.

Viaplay Group AB (publ) er den internasjonale strømmeutfordreren. Vår strømmetjeneste Viaplay finnes i alle nordiske og baltiske land, Polen, USA og Nederland. Vi ekspanderer raskt med lansering i Storbritannia i løpet av 2022, tett etterfulgt av Canada, Tyskland, Østerrike og Sveits i 2023. Viaplay vil være til stede i minst 21 land ved utgangen av 2023, inkludert minst fem partnermarkeder med innholdskonseptet Viaplay Select. Hver dag underholder vi millioner av kunder med vårt unike tilbud av innhold, som inkluderer kritikerroste Viaplay Originals og et enormt utvalg av direktesendt sport. Gjennom TV-kanaler, radiostasjoner og produksjonsselskaper har vi som målsetting å formidle historier, berøre mennesker og utvide perspektiver. Viaplay Group er børsnotert på Nasdaq Stockholm (‘VPLAY B’).

Kontakter

Nicklas Storeng

PR Project Manager