«Wisting» er tilbake som årets påskekrim på Viaplay

2 februar 2024

Seersuksessen er tilbake på Viaplay med Sven Nordin i spissen som hele Norges favorittetterforsker – William Wisting. Den fjerde sesongen av Wisting har premiere på Viaplay 24. mars.

Norge er kanskje det eneste landet i verden med påskekrim, men nordisk krim og Wisting har gjort stor suksess på tvers av landegrensene. Sven Nordin har også blitt applaudert for sin tolking av karakteren som er skapt av krimforfatter Jørn Lier Horst. 

I den nye sesongen er vi tilbake i Larvik en tilsynelatende idyllisk sommerkveld hos familien Greenwood. Men morgenen etter blir en hotellansatt funnet drept, og seks år gamle Clifford Greenwood er sporløst forsvunnet.

Familien mottar et løsepengekrav og kryptiske meldinger fra kidnapperen, og når familiehemmeligheter avdekkes mistenker Wisting at det kan ligge et personlig motiv bak forsvinningen. Det legges også et enormt internasjonalt press på Wisting og teamet for å løse mordet, samt finne den britiske gutten før det er for sent.

Sven Nordin forteller at den nye sesongen byr på både action, krim og mange overraskende plottvister.

– Jeg synes Wisting har elementene en god krimserie skal ha. Både med en krimgåte som skal løses og plottvister underveis, men også en dimensjon av menneskelighet og emosjoner mellom karakterene som jeg mener er unikt for Wisting. Det handler om mer enn å bare fange skurkene, men viser også livet utenfor etterforskningen, som ikke alltid går opp med suksessfaktoren som ligger å løse en sak, sier Sven Nordin

Den fjerde sesongen kan også by på et internasjonalt stjernenavn i Rupert Evans, kjent fra blant annet Charmed, Bridgerton og The Man in the High Castle. Rupert er veldig spent på mottakelsen til det norske publikummet. 

– Jeg har sett alle sesongene av Wisting, og elsket dem alle. Men jeg tror dette er en av de beste. Det er et ekstra lag, og en nerve, i at et barn har forsvunnet. Det er alle foreldres verste mareritt, og det i tillegg til et mord som skal oppklares. Seerne kan glede seg til mange fantastiske vendinger som vil overraske helt til siste slutt, sier Rupert Evans. 

– Jeg ble også helt forelsket i Larvik, og håper jeg kan ta med familien tilbake dit. Det var også helt fantastisk å jobbe med mange av de beste skuespillerne i Norge. Ikke minst regissøren Henrik Georgsson og sjefsfotografen, Carl Sundberg. De har skapt en svært visuelt vakker sesong, som også setter en nervepirrende tone gjennom alle episodene, sier Rupert Evans. 

Pamlesøndag er endelig Wisting tilbake, med perfekt timing for påskeferien. Dette er også den første sesongen i serien som er originalskrevet, men basert på karakterene fra Wisting-universet til Jørn Lier Horst. Hovedforfatter er Vegard Steiro Amunden, og Henrik Georgsson (Broen) har stått for regi. 

Programdirektør i Viaplay, Anine Johansen, gleder seg til et gjensyn med Wisting, og det hun mener er en bauta innenfor krimsjangeren og for Viaplay. 

– Når vi endelig skal lansere en ny sesong er det også på plass at vi viser den i påsken, da nordmenn sulter etter en god påskekrim. Med det beste vi har å by på av skuespillere, og en ny spennende historie fra Wisting-universet kan seerne bare glede seg, sier Anine Johansen.

Det er også flere velkjente norske stjerner på rollelisten som Mads Ousdal, Thea Green Lundberg, Andrea Bræin Hovig, Mads Sjøgård Pettersen, Fredrik Stenberg D-S, Evelyn Rasmussen Osazuwa, Lars Berge og Ellen Bendu.

Sesongen er produsert av Ørjan Karlsen og Åshild Ramborg i Viaplay Studios Norway, i samarbeid med Silje Hopland Eik i Cinenord. Ansvarlig produsent i Viaplay er Hege Skjerven Clausen.

Wisting har premiere på Viaplay 24. mars, og alle de fire episodene slippes på premieredagen. 

Kontakter

Pia Styrmo Borghagen

Pressekontakt