Manchester United møter Atletico Madrid på Ullevaal Stadion - Kampen vises på Viaplay

26 mai 2022

Lørdag 30. juli kommer to giganter til Norge: Manchester United og Atletico Madrid barker sammen i oppkjøringen til seriestart på Ullevaal Stadion, og Viaplay har eksklusive rettigheter til å vise oppgjøret.

Cristiano Ronaldo, Antoine Griezmann, Joao Felix, Bruno Fernandes og mange flere. Listen over store fotballstjerner som kan entre gressmatta på Ullevaal Stadion i slutten av juli er lang. Lørdag 30. juli møtes Manchester United og Atletico Madrid til generalprøven før seriestart i Oslo.

Det er sportsevent-selskapet ProUnite som står bak kampen, og Viaplay har eksklusive rettigheter til å vise oppgjøret i Norge. Kampen vil i tillegg til Viaplay også bli vist på en av våre åpne TV-kanaler.

– Vi gleder oss veldig til å spille kamp i Oslo, og til å se alle Manchester United-supporterne der, sier United-keeper David de Gea.

Redaktør i Manchester Uniteds norske supporterklubb, Dag Langerød, er klar på at dette ikke bare er en treningskamp. Her står plasser førsteelleveren på spill.

– Det er alltid stas at United kommer til Norge og Skandinavia. At dette også vel blir den eneste kampen i Europa og også er Erik ten Hags generalprøve før ligastarten gjør det bare enda bedre. Det betyr nemlig at det er mer på spill, og at dette trolig blir noe helt annet enn bare en vanlig treningskamp. Her vil det forhåpentligvis være stor kamp om plassene på laget for spillerne, samtidig som det er en enestående mulighet for norske United-supportere til å se «nye United» live, sier Langerød.

– Samtidig fremstår det smart av United. Opp gjennom årene har de vært i Norge flere ganger, og hver eneste gang de har reist til Norge i Premier League-historien så har det endt med ligagull eller en topp 3-plassering i den påfølgende sesongen. Vi satser på det samme nå, og er selvsagt ekstremt glade for at United og arrangørene er så bevisste på Supporterklubben at medlemmene våre får en eksklusiv rett til å kjøpe billetter via united.no før resten av verden får det. Det sikrer jo at det blir flest mulig United-supportere på tribunen, fortsetter han.

Tidligere ble det kjent at Viaplay har sikret seg rettighetene til å vise Premier League i Norge for de neste seks årene. Norsk sportssjef i Viaplay Group, Kristian Oma, gleder seg over å kunne tilby en perle av en kamp allerede før sesongen sparkes igang.

– Dette blir en perfekt anledning for vårt nye Premier League-team til å spille seg i form en uke før det hele braker løs. Og så blir det særdeles spennende så se hvilket lag Manchester United-dukker opp med etter det som ser ut til å bli en begivenhetsrik sommer med en ny manager på plass, sier Oma.

Mens United-medlemmene får muligheten til å sikre seg billetter til kampen på Ullevaal Stadion på forskudd, vil det åpne billettsalget starte førstkommende mandag.

Viaplay Group AB (publ) er den internasjonale strømmeutfordreren. Vår strømmetjeneste Viaplay finnes i alle nordiske og baltiske land, Polen, USA og Nederland. Vi ekspanderer raskt med lansering i Storbritannia i løpet av 2022, tett etterfulgt av Canada, Tyskland, Østerrike og Sveits i 2023. Hver dag underholder vi millioner av kunder med vårt unike tilbud av innhold, som inkluderer kritikerroste Viaplay Originals og  et enormt utvalg av direktesendt sport. Gjennom TV-kanaler, radiostasjoner og produksjonsselskaper har vi som målsetting å formidle historier, berøre mennesker og utvide perspektiver. Viaplay Group er børsnotert på Nasdaq Stockholm (‘VPLAY B’).

Kontakter

Thomas Horni

Sports PR Project Manager, Norge